θέρμανση & αυτονομία    Δίνουμε λύσεις… δεν προτείνουμε!   καλέστε τους ειδικούς: (+30) 210 8544 914
    6940 974404
    info@volatsakas.gr

ιδέες με ΕΝΕΡΓΕΙΑ για ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ στην θέρμανση!


Θερμιδομέτρηση και σε νέες πολυκατοικίες

...γιατί η κεντρική θέρμανση καταναλώνει ΕΝΕΡΓΕΙΑ και ΟΧΙ ΩΡΕΣ

 

Αυτονομία Θέρμανσης Νέων Πολυκατοικιών "Κατάργηση Ωρομετρητών Αυτονομίας"

Η μέτρηση και η κατανομή δαπανών με την μέθοδο της ωρομέτρησης είναι η φθηνότερη σαν εγκατάσταση, αλλά όχι και η πιο ακριβής. Η πιο ενδεδειγμένη μέθοδος είναι η θερμιδομέτρηση.


Οικονομία μέσω Μέτρησης

"Μέτρηση κατανάλωσης ενέργειας (kWh) και όχι ωρών (h) θέρμανσης"


Ακόμα και στις σύγχρονες κατασκευές αυτόνομης θέρμανσης με χρήση ωρομετρητών, η κατανάλωση θερμότητας εκτιμάται, διότι μετριέται ο χρόνος χρήσης της θέρμανσης από το διαμέρισμα και όχι το πραγματικό ποσό θερμότητας που αποδίδεται σε αυτό.

Έτσι, το σύστημα αυτονομίας δημιουργεί μεν μια αίσθηση δίκαιης κατανομής των δαπανών θέρμανσης αλλά έχει αρκετές πρωτογενείς αδυναμίες, αφού προϋποθέτει ακριβή ρύθμιση των παροχών, δεν αποφεύγονται διαπληκτισμοί για τις κακόβουλες τροποποιήσεις του συστήματος θέρμανσης (αλλαγή σωμάτων με μεγαλύτερα, εγκατάσταση boiler για ζεστό νερό χρήσης), ενώ δεν υπολογίζει την μειωμένη απόδοση θερμότητας στις ιδιοκτησίες όταν γίνεται μερική χρήση των θερμαντικών σωμάτων (π.χ. κλειστά σώματα σε μη χρησιμοποιούμενους χώρους).

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η προσαυξημένη δαπάνη θέρμανσης αδίκως να βαρύνει το σύνολο των ιδιοκτησιών. Απεναντίας στο σύστημα της θερμιδομέτρησης η επιπλέον κατανάλωση καταγράφεται επακριβώς από τον θερμιδομετρητή και η κατανάλωση χρεώνεται  στην συγκεκριμένη ιδιοκτησία.

Η μόνη και δίκαιη λύση που προδιαγράφει ο Κ.ΕΝ.Α.Κ (Kανονισμός Eνεργειακής Απόδοσης Κτιρίων) - Αθήνα 30 Μαρτίου 2010 Απόφαση Αριθμ. Δ6/Β/οικ. 5825 Φ.Ε.Κ. Αρ. Φύλλου 407 9 Απριλίου 2010 - για την κατανομή δαπανών σε μονοσωλήνια συστήματα θέρμανσης είναι οι θερμιδομετρητές γραμμής.

 

ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...
ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΔΑΠΑΝΩΝ
ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΡΜΙΔΟΜΕΤΡΗΣΗ (ΟΧΙ ΩΡΟΜΕΤΡΗΣΗ)

 

 

Οικιακοί Θερμιδομετρητές Αυτονομίας

Για την έγκυρη και απόλυτα ακριβή μέτρηση των θερμικών και ψυκτικών καταναλώσεων, το γραφείο μας σας προσφέρει μια μεγάλη γκάμα θερμιδομετρητών γραμμής, που μπορούν να καλύψουν όλες τις ενεργειακές απαιτήσεις.

Η εμπειρία μας, εγγυάται για άρτια τεχνική εγκατάσταση και σωστή, λειτουργία αυτής.

 

Εγκατάσταση και Λειτουργία

Ο θερμιδομετρητής γραμμής, τοποθετείται σε συστήματα οριζόντιας διανομής (μονοσωλήνια συστήματα θέρμανσης με αυτονομία), ένας ανά διαμέρισμα. Συνήθως έξω από το διαμέρισμα στο διάδρομο του ορόφου της πολυκατοικίας υπάρχει μια ειδική κατασκευή (κουτί ή εσοχή) μέσα στην οποία βρίσκεται η ηλεκτροβάνα του διαμερίσματος. Εντός αυτής της ειδικής κατασκευής τοποθετείται ο θερμιδομετρητής χωρίς καμία επέμβαση και φθορά μέσα στο διαμέρισμα.

Εγκαθίσταται στο σωλήνα επιστροφής του ζεστού νερού από το διαμέρισμα προς τη κεντρική στήλη του δικτύου θέρμανσης, ανάμεσα σε δύο χειροκίνητες βάνες ώστε να μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα. Στη σωλήνα προσαγωγής του ζεστού νερού που δέχεται το διαμέρισμα από τον κεντρικό λέβητα, εγκαθίσταται μία χειροκίνητη βάνα που φέρει υποδοχή για το αισθητήριο προσαγωγής.

Ο θερμιδομετρητής μετράει την παροχή του νερού που προσάγεται σε κάθε διαμέρισμα, μετράει τις θερμοκρασίες εισόδου και εξόδου του νερού, και ο ηλεκτρονικός του επεξεργαστής ολοκληρώνει και υπολογίζει την καταναλισκόμενη ενέργεια (kWh). Οι θερμιδομετρητές λειτουργούν αυτόνομα, με μπαταρία που έχει διάρκεια ζωής μεγαλύτερη από δέκα (10) χρόνια.

Δεν απαιτούν συντήρηση και αποτελούν την πιο αξιόπιστη λύση σε εφαρμογές κατανομής δαπανών συστημάτων θέρμανσης χώρων με αυτονομία (σώματα καλοριφέρ ή fan coils) και κυκλώματα ζεστού νερού χρήσης (μπόιλερ).

Η μέτρηση της κατανάλωσης γίνεται με ανάγνωση των μετρήσεων του κάθε θερμιδομετρητή του κτιρίου, ενώ υπάρχει δυνατότητα απομακρυσμένης ανάγνωσης των τιμών (για παράδειγμα στο λεβητοστάσιο) μέσω πρωτοκόλλου Μ-Βus καθώς και ασύρματης ανάγνωσης.

Η αντικατάσταση του συστήματος αυτονομίας από ωρομέτρηση σε θερμιδομέτρηση γίνεται εύκολα με πολύ μικρό κόστος χωρίς καμία επέμβαση στο εσωτερικό του διαμερίσματος.

Διατίθενται και μοντέλα για εφαρμογές θέρμανσης και ψύξης. Για μεγάλες παροχές νερού και όπου υπάρχει απαίτηση υψηλής ακρίβειας μέτρησης της ψυκτικής/θερμικής ενέργειας, χρησιμοποιούνται θερμιδομετρητές υπερήχων. Η μέτρηση παροχής γίνεται με υπέρηχους, δεν έχουν κινητά μέρη και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

Δείτε το φυλλάδιο της SIEMENS με τους θερμιδομετρητές γραμμής θέρμανσης/ψύξης και Κατεβάστε τον κατάλογο προϊόντων μέτρησης και κατανομής δαπανών.

Για περισσότερες πληροφορίες και οικονομική προσφορά για την τοποθέτηση θερμιδομετρητών στην πολυκατοικία σας, επικοινωνήστε μαζί μας για να γίνει επίσκεψη από μηχανικό μας χωρίς καμιά επιβάρυνση για την πραγματοποίηση αυτοψίας της δομής του δικτύου θέρμανσης.

 

 

Κατασκευή ιστοσελίδων Data24