θέρμανση & αυτονομία    Δίνουμε λύσεις… δεν προτείνουμε!   καλέστε τους ειδικούς: (+30) 210 8544 914
    6940 974404
    info@volatsakas.gr

ιδέες με ΕΝΕΡΓΕΙΑ για ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ στην θέρμανση!


Ασύρματη Διαβίβαση Εντολών

...κατανομή δαπανών με θερμιδομέτρηση ή ωρομέτρηση

 


Αυτονομία PDA ENERGY

PDA σημαίνει ασύρματη διαχείριση θερμοκρασίας σωμάτων καλοριφέρ, απόλυτη αυτονομία κάθε διαμερίσματος, και βέλτιστη εξοικονόμηση ενέργειας με το χαμηλότερο κόστος.


Το σκεπτικό

Για να γίνει αυτονομία σε μια πολυκατοικία με κλασσικό σύστημα θέρμανσης (δισωλήνιο με κατακόρυφες στήλες), όπως χρόνια τώρα εφαρμόζεται στις νέες οικοδομές στην Ελλάδα, πρέπει να δημιουργηθεί μία κατάσταση όπου ο κάθε ένοικος θα ενεργοποιεί τη θέρμανση του διαμερίσματός του αλλά και το λέβητα από ένα και μόνο σημείο (τον θερμοστάτη) και θα τη σβήνει από αυτό ενώ ένας μετρητής (ωρομετρητής) θα μετρά το χρόνο που το διαμέρισμα απορροφά θέρμανση από το κεντρικό σύστημα, και σε συνδυασμό με τα χιλιοστά θέρμανσης του κάθε διαμερίσματος υπολογίζεται η κατανάλωση.

Με το σκεπτικό αυτό δημιουργήθηκε το ασύρματο σύστημα αυτονομίας PDA ENERGY, ειδικό για τις παλαιές δισωλήνιες θερμάνσεις που εγκαθίσταται εύκολα, χωρίς υδραυλικές μετατροπές και καλώδια μέσα στα διαμερίσματα, χρησιμοποιώντας την ασύρματη τεχνολογία.

Με το σύστημα PDA ENERGY μπορούμε να πετύχουμε εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι και 40%.

Μείωση του κόστους θέρμανσης | Ρύθμιση της θερμοκρασίας σε κάθε διαμέρισμα

 

 

Ο τρόπος λειτουργίας και οι απαιτούμενες επεμβάσεις (βήματα) στην υπάρχουσα εγκατάσταση:

Σε επιλεγμένο θερμικά αντιπροσωπευτικό σημείο του κάθε διαμερίσματος τοποθετείται ένας ασύρματος ηλεκτρονικός θερμοστάτης χώρου (πομπός), απλός ή χρονοθερμοστάτης. Σε κάθε θερμαντικό σώμα τοποθετείται μια μικρή ασύρματη ηλεκτρονική κεφαλή/βαλβίδα (δέκτης) πάνω σε νέο διακόπτη (της προσαγωγής, στο πάνω σημείο του σώματος). Ο θερμοστάτης δίνει ασύρματα εντολή στις ηλεκτρονικές βαλβίδες των θερμαντικών σωμάτων να ανοίξουν ή να κλείσουν την παροχή του ζεστού νερού σε κάθε θερμαντικό σώμα (καλοριφέρ) ανάλογα με την ζήτηση θέρμανσης από τον ιδιοκτήτη ή ένοικο του διαμερίσματος. Ταυτόχρονα δίνει ασύρματα εντολή στο λεβητοστάσιο σε ένα δέκτη εντολών ο οποίος συνδέεται καλωδιακά με τον πίνακα αυτονομίας, ώστε να ξεκινήσει να λειτουργεί ο καυστήρας και ο κυκλοφορητής και παράλληλα αρχίζει η καταγραφή των ωρών ώστε να γίνει ο επιμερισμός των δαπανών ανάλογα με τη χρήση της θέρμανσης. Η αυτονόμηση της θέρμανσης κάθε διαμερίσματος έχει επιτευχθεί. (δείτε εδώ ένα διάγραμμα της εγκατάστασης)

Η αυτονομία PDA ENERGY "ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΩΡΟΜΕΤΡΗΣΗ", δίνει την δυνατότητα στον ένοικο κάθε διαμερίσματος να καθορίζει την έναρξη και διακοπή της θέρμανσης του καθώς επίσης και την θερμοκρασία που επιθυμεί.

Eντός των διαμερισμάτων δεν απαιτούνται ηλεκτρικές καλωδιώσεις και μερεμέτια. Όλα τα εξαρτήματα είναι ασύρματα και λειτουργούν με μπαταρίες (διάρκεια ζωής 2 χρόνια). Η μόνη μετατροπή (υδραυλική παρέμβαση) που απαιτείται είναι η αλλαγή του παλιού κλασσικού διακόπτη (στο πάνω σημείο του σώματος) σε νέο διακόπτη που μπορεί να δεχτεί την ασύρματη κεφαλή/βαλβίδα και φυσικά σε κάθε σώμα, όχι σε σωληνώσεις.

Επιμερισμός δαπανών θέρμανσης

O επιμερισμός των δαπανών γίνεται με χρήση είτε πίνακα ωρομέτρησης στο λεβητοστάσιο (ο ωρομετρητής μετρά το χρόνο που το διαμέρισμα απορροφά θέρμανση από το κεντρικό σύστημα/λέβητα, και σε συνδυασμό με τα χιλιοστά θέρμανσης του κάθε διαμερίσματος υπολογίζεται η κατανάλωση) είτε κατανεμητών κόστους θέρμανσης στα θερμαντικά σώματα (καταγραφή της θερμικής ενέργειας που απελευθέρωσε κάθε σώμα στο χώρο και κατανομή της δαπάνης με βάσει την πραγματική κατανάλωση). Παρόλο που συστήνεται η αποφυγή της χρήσης τους δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα συστήματα αυτονομίας σε παλιές πολυκατοικίες επιλύουν (λανθασμένα) το πρόβλημα της κατανομής χρησιμοποιώντας ωρομετρητές. Η βέλτιστη λύση είναι η χρήση κατανεμητών δαπανών θέρμανσης (μετρητές).

Δείτε ΕΔΩ ένα τυπικό διάγραμμα της εγκατάστασης ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ με ασύρματο έλεγχο σωμάτων καλοριφέρ και λέβητα με ΩΡΟΜΕΤΡΗΣΗ και ΕΔΩ με ΘΕΡΜΙΔΟΜΕΤΡΗΣΗ.

Προϋπόθεση της εγκατάστασης του συστήματος αυτονομίας βάσει νομοθεσίας είναι η ομόφωνη απόφαση όλων των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας.

"Σύγχρονες τεχνολογίες σε παλιού τύπου συστήματα ...!"

Πλήρη αυτονομία κάθε διαμερίσματος | Τέρμα πια οι διαφωνίες για τις ώρες λειτουργίας του καλοριφέρ

 

                 Θερμοστάτης απλός                       Χρονοθερμοστάτης χώρου              Κεφαλή/βαλβίδα σωμάτων καλοριφέρ             Δέκτης εντολών από θερμοστάτες

 

Συνδυάζοντας την επιστημονική γνώση και επαγγελματική εξειδίκευση με τα επιτεύγματα της σύγχρονης τεχνολογίας, δίνουμε οριστική λύση στην απαίτηση για αυτονομία του κάθε διαμερίσματος στην θέρμανση, δίκαιη κατανομή δαπανών όσο και για χαμηλότερη κατανάλωση πετρελαίου ή φυσικού αερίου.

 

Ασύρματη Ωρομέτρηση - Τιμές

Κατεβάστε ΕΔΩ παρουσίαση του συστήματος αυτονόμησης PDA ENERGY Perry και δείτε ΕΔΩ ενδεικτικές τιμές του συστήματος για την πολυκατοικία σας.

Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτική προσφορά για την αυτόνομη θέρμανση της πολυκατοικίας σας, επικοινωνήστε μαζί μας για να μας δώσετε τα στοιχεία του κτιρίου σας (αριθμός ορόφων, αριθμός διαμερισμάτων ανά όροφο, αριθμός συνολικών θερμαντικών σωμάτων, απόδοση λέβητα) ή ζητήστε μας να γίνει δωρεάν επίσκεψη από μηχανικό μας.

 

 

Σωστή θερμοκρασία - Σωστός χρόνος - Σωστός χώρος      

 

Ασύρματος έλεγχος θερμοκρασίας CM Zone οίκου Honeywell (πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες)

 

 

Κατασκευή ιστοσελίδων Data24