θέρμανση & αυτονομία    Δίνουμε λύσεις… δεν προτείνουμε!   καλέστε τους ειδικούς: (+30) 210 8544 914
    6940 974404
    info@volatsakas.gr

ιδέες με ΕΝΕΡΓΕΙΑ για ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ στην θέρμανση!


Νέα Αυτοματισμού - Downloads

Συνεργασία & Προώθηση προϊόντων κτιριακού αυτοματισμού Honeywell

Εργασία με όραμα και προοπτική…

Το γραφείο μας στο πλαίσιο της ανάπτυξής του ξεκίνησε τη δημιουργία δικού του εμπορικού δικτύου διανομής προϊόντων και υπηρεσιών που καλύπτει όλη την Ελλάδα, ως ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ της FN Smart Systems (επίσημος μεταπωλητής Honeywell ΕΛΛΑΣ) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ την προώθηση και πώληση επιλεγμένων προϊόντων κτιριακού αυτοματισμού και ελέγχου εγκαταστάσεων θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού (HVAC controls).

Βασιζόμαστε σε σκληρή δουλειά και εφαρμόζουμε απλές και αυτονόητες αρχές, δημιουργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης και εκτίμησης με τους πελάτες μας.

Ποιοτικά υλικά | Ολοκληρωμένη τεχνογνωσία | Τεχνική κάλυψη | Συνέπεια | Αξιοπιστία | Υπευθυνότητα | Επαγγελματισμός

Αν είστε επαγγελματίας (εγκαταστάτης, μηχανικός, έμπορος θέρμανσης) και επιθυμείτε να συνεργαστείτε μαζί μας, αγοράζοντας και διαθέτοντας τα προϊόντα μας, τότε παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας για να καταγράψουμε τα στοιχεία σας και να πάρετε την δική σας ειδική έκπτωση στις τιμές λιανικής που αναγράφονται στους τιμοκαταλόγους των προϊόντων μας.

Κατεβάστε Τιμοκατάλογο Αυτοματισμών και Όργανα Ελέγχου Honeywell Automation and Control Solutions (ACS) 2012.

 

 

ΝΕΟ!! Θερμοστατικές βαλβίδες/κεφαλές για έλεγχο της θερμοκρασίας χώρου                           Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2013

… εξοικονομήστε σημαντική ενέργεια για θέρμανση (μέχρι και 30% ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ)

Oι θερμοστατικές βαλβίδες ή αλλιώς θερμοστατικές κεφαλές είναι συσκευές που τοποθετούνται στα θερμαντικά σώματα (καλοριφέρ) και χρησιμοποιούνται για την ρύθμιση και τον έλεγχο της θερμοκρασίας του κάθε χώρου ξεχωριστά σύμφωνα με τις πραγματικές απαιτήσεις μας, ρυθμίζοντας τη ροή ζεστού νερού σε ένα σώμα καλοριφέρ, μέσω του θερμοστατικού διακόπτη. Δηλαδή, η θερμοστατική κεφαλή μετράει την εσωτερική θερμοκρασία δωματίου και αυτόματα ρυθμίζει την θέρμανση που προέρχεται από τα θερμαντικά σώματα (καλοριφέρ).

Για χώρους με πρόσθετες πηγές θερμότητας (τζάκι, κουζίνα), χώρους που δεν χρησιμοποιούνται καθημερινά, χώρους με διαφορετικό προσανατολισμό ή χώρους σε διαφορετικούς ορόφους, που έχουν διαφορετικές ανάγκες θέρμανσης, ή μονοκατοικίες, οι θερμοστατικές κεφαλές και διακόπτες θερμαντικών σωμάτων της Honeywell είναι η ιδανική λύση, ώστε να ρυθμίζεται η επιθυμητή θερμοκρασία.

...με Honeywell όλα ρυθμίζονται


Αν διαμένετε σε πολυκατοικία, για τον περιορισμό της σπατάλης ενέργειας στην θέρμανση, προτείνεται η εγκατάσταση θερμοστατικών κεφαλών που όμως για να έχει νόημα η χρήση τους απαιτείται αυτονομία με θερμιδομετρητές και όχι ωρομετρητές. Δυστυχώς στη χώρα μας, στις περισσότερες πολυκατοικίες με κεντρική θέρμανση, η κατανομή της δαπάνης θέρμανσης γίνεται με ωρομετρητές και όχι με θερμιδομετρητές.

Έτσι ο ιδιοκτήτης ή ενοικιαστής που θα προσθέσει θερμοστατικές βαλβίδες στα θερμαντικά σώματα του διαμερίσματος του θα πετύχει μεν εξοικονόμηση στην ενέργεια αλλά δε θα πετύχει εξοικονόμηση στο λογαριασμό της θέρμανσης.

Η εξήγηση για αυτό είναι ότι ο ωρομετρητής του διαμερίσματος μετρά τις ώρες που το διαμέρισμα ζητά ενέργεια (θέρμανση) και όχι πόση ενέργεια ζητά.

Η εφαρμογή των θερμοστατικών κεφαλών στα συστήματα θέρμανσης έχει αποδειχθεί ότι επιφέρει μια μέση εξοικονόμηση της τάξης του 30% ανεβάζοντας παράλληλα τον δείκτη άνεσης στο χώρο αφού έχουμε καλύτερο έλεγχο της θερμοκρασία σε αυτόν.

Μήπως λοιπόν έχει έρθει η ώρα να τοποθετήσετε θερμοστατικές κεφαλές σε συνδυασμό με θερμιδομέτρηση;

honeywell

 

 

ΝΕΟ!! Εξοπλισμός για εγκαταστάσεις ηλιακών συστημάτων                                                         Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

…συλλέξτε την ενέργεια του ήλιου

Η σειρά προϊόντων Solar δημιουργήθηκε ειδικά για τη χρήση σε ηλιακά συστήματα βεβιασμένης κυκλοφορίας, όπου αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες και υπάρχει και διάλυμα (θερμικό υγρό, νερό-/μείγματα γλυκόλης), προσφέροντας ασφαλή και αποδοτική λειτουργία. Τα προϊόντα της χαρακτηρίζονται από τεχνολογία αιχμής και σταθερά υψηλή ποιότητα κατασκευής.

Διαθέτουμε και υποστηρίζουμε πλήρη σειρά εξαρτημάτων για εγκαταστάσεις ηλιακών συστημάτων που στοχεύουν στην καλύτερη διαχείριση της ηλιακής ενέργειας, εξασφαλίζοντας σας την αξιόπιστη λειτουργία της εγκατάστασης και μεγιστοποιώντας την απόδοση και διάρκεια ζωής του ηλιακού συστήματος.

Κατεβάστε Τιμοκατάλογο προϊόντων αυτοματισμού και ελέγχου για εγκαταστάσεις ηλιακών συστημάτων.

watts solar

 

 

Εναλλάκτες θερμότητας SECESPOL για θέρμανση πισίνας                                                              Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

Οι εναλλάκτες θερμότητας είναι συσκευές με τις οποίες επιτυγχάνεται η μεταφορά θερμικής ενέργειας από ένα ρευστό υψηλής θερμοκρασίας (πρωτεύον κύκλωμα) σε ένα άλλο ρευστό χαμηλότερης θερμοκρασίας (δευτερεύον κύκλωμα).

cell & tubeΥδραυλωτοί εναλλάκτες (cell & tube) για πισίνες, spa και κολυμβητήρια

τύπου B-Line, ειδικά σχεδιασμένοι για την θέρμανση του νερού της πισίνας, μέσω κεντρικού συστήματος θέρμανσης, boiler, αντλίας θερμότητας ή ηλιακούς συλλέκτες (ηλιακή θέρμανση πισίνας) και για άλλες εφαρμογές (εκτός πισίνας, με εργαζόμενο μέσο νερό, ατμό, λάδι, κρασί κλπ.)

Υλικά κατασκευής | Λειτουργία:

Εξ’ ολοκλήρου από ανοξείδωτο χάλυβα (S.S 316L), σύνδεση με θηλυκό σπείρωμα διαμέτρου αναλόγως μοντέλου, υψηλής απόδοσης με ελικοειδής σωλήνες εναλλαγής θερμότητας και εύκολη τοποθέτηση με INLINE στόμια. Μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας Tmax203°C, μέγιστη πίεση λειτουργίας Pmax16bar.

Διατίθεται σε 7 μοντέλα (ισχύς από 17.000kcal/h έως 250.000kcal/h).

Δείτε ΕΔΩ παραδείγματα εφαρμογών και ΕΔΩ τυπική εγκατάσταση θέρμανσης πισίνας με υδραυλωτό εναλλάκτη θερμότητας.

Υδραυλωτοί Εναλλάκτες Θερμότητας SECESPOL | Κολλητοί Εναλλάκτες Θερμότητας SECESPOL | Πλακοειδής Εναλλάκτες Θερμότητας ORAN

 

 

ΝΕΟ!! Ελεγκτής ανακυκλοφορίας ζεστού νερού χρήσης                                                            Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

ZNX-IC2 Ψηφιακός ελεγκτής ανακυκλοφορίας & παραγωγής ζεστού νερού χρήσης

Με την τοποθέτηση του ψηφιακού ελεγκτή έχουμε την δυνατότητα να ελέγξουμε απόλυτα την ανακυκλοφορία του ζεστού νερού χρήσης προς το σπίτι καθώς και την επιθυμητή θερμοκρασία νερού στο θερμοδοχείο (μπόιλερ) που θερμαίνεται από τον λέβητα (ψηφιακός υδροστάτης) με ενσωματωμένη προστασία έναντι του βακτηρίου της λεγιονέλας.

Πώς λειτουργεί:

Σε οποιαδήποτε ζήτηση ζεστού νερού (ακόμη και στιγμιαία) η οποία διαπιστώνεται μέσω μετρητή ροής, ενεργοποιείται ο κυκλοφορητής ανακυκλοφορίας και λειτουργεί για όσο χρόνο έχουμε επιλέξει με την προϋπόθεση ότι η θερμοκρασία του μπόιλερ είναι υψηλότερη από κάποια τιμή που έχουμε προ-επιλέξει (ύπαρξη ζεστού νερού-αποφυγή άσκοπης λειτουργίας).

Με το ίδιο αισθητήριο θερμοκρασίας ελέγχουμε και την μέγιστη θερμοκρασία του μπόιλερ (με δεύτερο ξεχωριστό Set Point) ενεργοποιώντας ξεχωριστό ρελέ για τον κυκλοφορητή του λέβητα ή της βοηθητικής πηγής προς το μπόιλερ (προαιρετικά και τον καυστήρα).

Ιδανικό συμπλήρωμα για παλιές και νέες εγκαταστάσεις (με κεντρικό μπόιλερ ΖΝΧ ή ηλιακό θερμοσίφωνα) που θέλουν να προσφέρουν άμεσα ζεστό νερό σε κάθε βρύση χωρίς όμως να κατασπαταλούν άσκοπα την ενέργεια όταν δε χρειάζεται. Κατάλληλο και για ξενοδοχειακές μονάδες με εκτεταμένο δίκτυο ανακυκλοφορίας.

Εξοικονομήστε θερμική και ηλεκτρική ενέργεια με τον διαχειριστή ζεστού νερού χρήσης "ZNX-IC2"

Δείτε ΕΔΩ το φυλλάδιο μας για τον ελεγκτή ανακυκλοφορίας & παραγωγής ζεστού νερού χρήσης ZNX-IC2 με παραδείγματα εφαρμογών σε κεντρικά και θερμοσιφωνικά ηλιακά συστήματα και κατεβάστε ΕΔΩ τιμοκατάλογο των υλικών του συστήματος.

 

 

Aσύρματα Συστήματα ελέγχου θερμοκρασιών PDA ENERGY PERRY                                          Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013

PDA ENERGY (Perry Domotic Assistance) σημαίνει έλεγχος και διαχείριση θερμοκρασίας με χρήση ασύρματων τεχνολογιών, επιτυγχάνοντας γρήγορη εγκατάσταση, απόλυτη αυτονομία κάθε χώρου, και βέλτιστη εξοικονόμηση ενέργειας με το χαμηλότερο κόστος.

Το ασύρματο σύστημα PDA Energy βρίσκει εφαρμογή τόσο σε παλιά κτίρια χωρίς αυτονομία (προσφέροντας πλήρη αυτονομία κάθε διαμερίσματος) όσο και σε σύγχρονα κτίρια γραφείων, ξενοδοχεία με Fan Coils (μέσω εντολής των βανών) ή συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης (ασύρματος έλεγχος ζωνών για αυτονόμηση κυκλωμάτων).

Κατεβάστε ΕΔΩ κατάλογο υλικών ασύρματου συστήματος αυτονομίας διαμερισμάτων με ωρομέτρηση (ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ PDA ENERGY PERRY Electric) καθώς και ελέγχου σωμάτων καλοριφέρ (ασύρματες θερμοστατικές βαλβίδες) και διαχείρισης θερμοκρασίας (ψηφιακοί θερμοστάτες χώρου, χρονοθερμοστάτες, δέκτες ζωνών ασύρματοι).

Ανάπτυξη δικτύου διανομής

Είστε επαγγελματίας (εγκαταστάτης & συντηρητής θέρμανσης, μηχανικός) ή διαθέτετε κατάστημα θέρμανσης και ενδιαφέρεστε για την προώθηση και μεταπώληση του συστήματος PDA Energy PERRY με εφαρμογή σε αυτονόμηση παλαιών πολυκατοικιών. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας στείλουμε περισσότερες πληροφορίες και να σας δώσουμε την δική σας ειδική ΕΚΠΤΩΣΗ.

Κατεβάστε Κατάλογο με υλικά ασύρματου συστήματος ελέγχου θερμοκρασιών.

 

 

Αυτοματισμοί θέρμανσης με στερεά καύσιμα                                                                       Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και εμπειρία που έχουμε αποκτήσει, προσφέρουμε στον τομέα "Εφαρμογές Στερεών Καυσίμων" αυτοματισμούς και εξαρτήματα, για ασφαλή και αποδοτική λειτουργία στα συστήματα ξυλοθέρμανσης (ξύλο-Pellet), καλύπτοντας όλες τις ανάγκες στον τομέα αυτό, και επιπρόσθετα, παρέχουμε συμβουλές και προτείνουμε χρήσιμες λύσεις στους επαγγελματίες του χώρου, για την αρτιότερη λειτουργία και απόδοση ανάλογα με τον τύπο της συσκευής καύσης στερεού καυσίμου (τζάκια-καλοριφέρ νερού & λέβητες-σόμπες ξύλου).

Οι γενικές κατηγορίες προϊόντων για εφαρμογές στερεών καυσίμων που εμπορευόμαστε είναι:

Compact μονάδα θερμικού φορτίου με ειδική θερμοστατική τρίοδη βάνα φορτίου για εφαρμογές θερμικής φόρτισης δοχείων θερμότητας (αδράνειας) από τζάκια & λέβητες στερεών καυσίμων προσφέροντας προστασία από χαμηλές θερμοκρασίες επιστροφής, Τρίοδη θερμοστατική βάνα για τζάκια και λέβητες ξύλου με θερμοστατική κεφαλή (περιοχή ρύθμισης 20-70°C) για αποφυγή χαμηλής θερμοκρασίας επιστροφής, Θερμική βαλβίδα διπλής ασφάλειας (θερμοκρασίας & πίεσης) για χρήση σε εγκαταστάσεις στερεών καυσίμων με κλειστό δοχείο διαστολής, Θερμοστατική βαλβίδα ασφαλείας με απομακρυσμένο αισθητήριο για εκτόνωση (ανακούφιση της θερμοκρασίας) και προστασία από υπερθέρμανση κατά την λειτουργία (σε περίπτωση υπερβολικής φόρτωσης με ξύλα) και κυρίως λόγω διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος για χρήση σε τζάκια καλοριφέρ και λέβητες ξύλου με κλειστό δοχείο διαστολής, Μηχανικός θερμοστάτης ξυλολέβητα με αλυσίδα ρύθμισης διαφράγματος αέρα για τη σωστή καύση του, Ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου με αισθητήριο για τον έλεγχο και διαχωρισμό συσκευών καύσης στερεών καυσίμων και άλλων μορφών ενέργειας (λέβητας, αντλία θερμότητας), Κολλητοί (brazed) εναλλάκτες θερμότητας για χρήση σε ενεργειακά τζάκι καλοριφέρ νερού, Δοχεία αδράνειας (buffer tank) χωρίς εναλλάκτη κατάλληλα για σύνδεση με τζάκια και λέβητες στερεών καυσίμων για παραγωγή και αποθήκευση ζεστού νερού για το σύστημα θέρμανσης.

Κατεβάστε Κατάλογο προϊόντων αυτοματισμού και εξαρτημάτων για τζάκια & λέβητες στερεών καυσίμων.

 

 

STOP σε λέβητες & τζάκια χωρίς ρύθμιση της θερμοκρασίας επιστροφής                                        Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

ΥΨΗΛΗ απόδοση και προστασία με τις τρίοδες θερμοστατικές βάνες φορτίου που έχουν σχεδιαστεί για εφαρμογές στερεών καυσίμων προσφέροντας προστασία στο τζάκι/λέβητα/σόμπα από χαμηλές θερμοκρασίες επιστροφής. Η χρήση της θερμοστατικής αναμεικτικής βαλβίδας σας επιτρέπει να επιλέξετε την ελάχιστη θερμοκρασία επιστροφής (συνήθως επιλέγονται τιμές 55 έως 65°C ανάλογα με τον τύπο της συσκευής).

Πώς λειτουργεί: αν το τζάκι καλοριφέρ (σόμπα ξύλου καλοριφέρ / λέβητας ξύλου) είναι "κρύο" η 3οδη βαλβίδα λειτουργεί σε φάση by-pass γυρνώντας το νερό στο θάλαμο καύσης διασφαλίζοντας σωστή και γρήγορη προθέρμανση. Όταν η θερμοκρασία του νερού αρχίσει να ξεπερνά την καθορισμένη ελάχιστη θερμοκρασία επιστροφής η 3οδη βαλβίδα αρχίζει να αναμιγνύει σταδιακά με νερό από το κύκλωμα θέρμανσης. Η λειτουργία της θερμοστατικής βαλβίδας είναι συνεχής ώστε το τζάκι να διατηρεί πάντα την σωστή θερμοκρασία και το κύκλωμα θέρμανσης να τροφοδοτείτε με ζεστό νερό. (δείτε εδώ υπόδειγμα εφαρμογής)

Πλεονεκτήματα: γρήγορη θέρμανση στο άναμμα - καλή ποιότητα καύσης με μείωση της κατανάλωσης - αύξηση της απόδοσης λόγω λειτουργίας πάντα στην σωστή θερμοκρασία λειτουργίας.       

Κατεβάστε Κατάλογο με την 3οδη βάνα φορτίου και προϊόντα για εφαρμογές στερεών καυσίμων

 

 

Κατασκευή ιστοσελίδων Data24